Werkwijze

Foto's website - staand.005.jpeg
Foto's website - staand.002.jpeg
Foto's website - staand.001.jpeg

Kennismaking

We beginnen met een vrijblijvend gesprek om te onderzoeken of er een klik is. Het succes van mijn werk valt of staat bij jouw vertrouwen. Vinden we geen raakvlakken, dan raad ik je met plezier andere doula’s aan. 

 

Is er wel een match? Dan beginnen we met onderzoeken wat jou als barende vrouw gaat definiëren. Ik help je de juiste stappen te zetten naar jouw meest optimale bevalling. 

 

Het Onderzoek

‘Schenk me de kalmte om te accepteren wat ik niet kan veranderen, de moed om te veranderen wat ik wel kan veranderen en de wijsheid om het verschil hiertussen te zien’

Reinhold Niebuhr, Theoloog

 

Bovenstaande spreuk is de leidraad in mijn begeleiding. Dit wil zeggen dat we ons gaan voorbereiden op situaties die anders lopen dan je had gehoopt. Sommige dingen kun je nou eenmaal niet controleren. Toch is er ook veel dat je wèl kunt controleren en hiervoor moet je je opties kennen. En gaan staan voor de dingen die je belangrijk vindt. Ik begeleid je door de wereld van de geboortezorg om een bewuste keuze te kunnen maken.

 

De Bevalling

Ik ben bij je vanaf het moment dat jij aangeeft dat je me erbij wilt en ik blijf tot je volledig zelfverzekerd verder kan. Mijn tijd is volledig aan jou en je partner gewijd en ik heb geen andere verplichtingen of bevallingen die mijn aandacht opeisen. Je kunt dus de hele tijd op me rekenen voor fysieke en mentale ondersteuning. Hierbij horen massage, houdingsadvies, uitleg over het proces, je verzorgd voelen en genoeg eten, drinken en andere praktische zorg krijgen. Ook je andere kindjes en de hond neem ik graag voor mijn rekening.

 

Na de Geboorte

Als je kindje ongeveer tien dagen oud is, kom ik weer bij je langs. We bespreken waar je nog ondersteuning kunt gebruiken. Ik beantwoord je vragen en raad je, indien nodig, de hulp aan van mijn netwerk aan geboortewerkers. Hierna laat ik je met een gerust hart achter om te genieten van je nieuwe gezin. 

 

Werkgebied

Het is belangrijk dat ik binnen een uur bij jou aanwezig ben. Daarom reikt mijn werkgebied tot 20 kilometer rond Haarlem, waar ik woon. Woon je dus in of vlakbij Zandvoort, Bloemendaal, Santpoort, Spaarndam, Driehuis, IJmuiden, Beverwijk, Zaandam, Amsterdam, Amstelveen, Hoofddorp, Heemstede, Hillegom of Lisse dan hoor ik graag van je.